Vinkyl – 6 anledningar att inreda med en

Vinkylen följer trenden att kombinera nytta med nöje. I detta fall ger du dina favoritviner de bästa förutsättningarna att förvaras i en gynnsam temperatur samtidigt som du skapar en elegant känsla i rummet. Vinkylen är en perfekt inredningsdetalj för dig som gillar dryck i alla dess former och gärna slänger ett öga på din vinsamling då och då. Det finns flera fördelar med att skaffa en - kolla närmare på 6 saker som du får ”på köpet” om du skaffar en vinkyl.

Köp en vinkyl

En vinkyl är en utmärkt investering för alla som älskar vin, då kan köpa vinkylar från återförsäljare eller direkt från varumärket som Temptech. Genom att hålla vinet vid rätt temperatur kan du säkerställa att det smakar på sitt allra bästa när du serverar det. En vinkyl håller också ditt vin säkert från skador, såsom höga temperaturer eller vibrationer som kan skada vinets smak och konsistens. Att köpa en vinkyl är enkelt och det finns många olika modeller att välja mellan, beroende på dina behov och budget.

1. Matcha övrig inredning

Vinkylar finns i de flesta färger och nyanser vilket gör det möjligt att matcha din inredningsstil i övrigt. För dig med modern och skandinavisk inredning rekommenderar vi mattsvart eller silver. Har du mycket vitt är utbudet av vita vinkylar också stort. En vinkyl kan vara både diskret och ta plats, beroende på vilken modell och färg du väljer att slå till på. Om du inte vill matcha övrig inredning kan du välja att bryta av rummet med en vinkyl i en helt annan färg. Oavsett vilken modell du väljer är vinkylen en snygg inredningsdetalj som passar många olika stilar beroende på vad du vill få ut av den. Intrycket kan variera beroende på vilken modell du väljer, vilket du kan läsa om lite längre ner i texten. Här kan du få inspiration på snygga vinkylslösningar på Pinterest.

2. En extra ljuskälla

En bidragande faktor till att vinkylen bidrar med ett elegant intryck är den snygga, och väl avvägda, LED-belysningen som finns på de flesta modeller. Det ger en något dämpad och läcker extra ljuskälla i rummet. Inredningsexperter menar på att det rekommenderade antalet ljuskällor i ett rum uppgår till 7-10 stycken. Att då få in en ljuskälla från vinkylen är förstås tacksamt och eftersträvansvärt.

3. Anpassningsbara modeller

Vinkylar finns i tre olika standardmodeller. Kolla närmare på alternativen och avgör vilken modell som passar bäst in i ditt hem. På Vinkylare.se kan du kolla närmare på vinkylar för alla behov och inredningsstilar. De listar dessutom för- och nackdelar med vinkylar som är:

  • Fristående
  • Integrerade
  • Inbyggda

Om du vet med dig vilket mått du är ute efter kan du sortera på populära mått i menyn längst upp på sidan. Där finns mått från 15-60 cm. Det är en genväg som sparar mycket tid. För att skaffa dig en känsla av hur en vinkyl kan se ut tillsammans med övrig inredning, kan du kolla in exempel på inbyggda vinkylar på Pinterest. Du kanske vill ha en vinkyl i köksö, eller en vinkyl under trappa? Bara du vet vad som passar in i ditt hem. En lösning som alltid går hem är en snygg vinkyl i ett vardagsrum.

4. Vinintresse på köpet

Många personer som skaffar vinkyl får ett större intresse för vin och vinlagring än tidigare, när vinkylen väl är på plats i hemmet. En kul och framförallt god hobby får du alltså på köpet. Vill du läsa mer om vinlagring finns det en intressant vinlagringsguide på Vinlagring.se. Där kan du bland annat läsa mer om varför vin ska lagras och om det är någon skillnad på att lagra rött och vitt vin, bland mycket annat. Det som är intressant när det kommer till vinlagring är att alla lagringsutrymmen har samma "mål" när det kommer till lagrinsmöjligheter. Det läser du mer om i guiden.

5. Exklusiv känsla

Vinkylar är oftast byggda i de allra bästa materialen och designen är i de allra flesta fall stilren och elegant. Faktum är att vinkylen lyfter hela rummet och ger ett lyxigt intryck. Många förknippar en vinkyl i hemmet med livsnjuteri och det kan man väl inte få för mycket av? För dig som söker efter inredning som bidrar med en känsla till hemmet är vinkylen en lyxig detalj som även sticker ut lite, vilket alltid är kul. Har du barn eller tonåringar kanske en vinkyl med lås passar bra, speciellt om flaskorna du lagrar är exklusiva...

6. Dryck i rätt temperatur

Imponera på dina vänner genom att alltid ha kylda dryckesalternativ redo i vinkylen. Att servera vin och bubbel i rätt temperatur är en hel vetenskap. Kolla in optimal serveringstemperatur för:

  • Rött-, vitt och rosévin
  • Mousserande vin
  • Öl

Se fram emot spontana avstickare till ditt hem med kompisgänget. Med en vinkyl vet du att du alltid har något gott och läskande att bjuda på.